PICCOLO DIVA
Diva neemt een kijkje bij de kalkoenen

PICCOLO DIVA


GEBOREN OP 14 JULI 1994

PICCOLO DIVA is onze oudste (23 jaar), maar ook de trouwste, slimste en meest gehoorzame mini-ezel, de "koningin van het geleeg" (ze is de absolute bazin van onze ezeltjes). Ze durft een bevel één keer negeren, maar bij een aanmaning doet ze steevast wat je vraagt. Bovendien verstaat ze elk woord dat je zegt, echt ongelooflijk, een voorbeeld ook voor onze andere ezeltjes (die ze er weleens "van langs geeft" als ze niet luisteren). Diva werd dus welopgevoed op de Piccolo Farm door Hanneke Louwman. Zij was al voorbeeldig toen wij haar mochten verwelkomen nu een goede 10 jaar geleden.

In feite was het de bedoeling destijds enkel Piccolo Farah Diba aan te kopen, Diva vergezelde haar veulen als moeder, maar zou na enkele maanden terugkeren naar haar eigenaar, de Piccolo Farm. Toen dat moment aanbrak konden wij echt geen afstand doen van die lieve Diva en hebben we "gezaagd" totdat we ook haar konden aankopen. Bovendien was Diva zwanger een hadden we meteen weer een veulen bij.


Tijdens die beginperiode (wij waren toen nog onervaren in ezelsland) hebben we Diva soms wat "overvoed" waardoor haar nek wat dik is (maar ligt niet plat) - diëten achteraf helpt in deze niet. Toch is en blijft  Diva (ook op latere leeftijd) één van de mooiste merries in haar soort. Ze was op jonge leeftijd een echt fotomodel en stond zelfs op de cover van een Amerikaans (ezels)tijdschrift (Asset) in 2005.


Diva heeft gedurende een aantal jaren geen nakomelingen meer gegeven ..., tot we plots (juni-juli 2016) haar buikje zagen groeien ... Op 15 augustus 2016 schonk ze het leven aan een schitterend hengstje, YANOS, die ondertussen, samen met YUKI, verhuisd is naar hele fijne ezeltjesliefhebbers !


Diva mag nu de rest van haar ezelsleven bij ons in alle rust doorbrengen. Moest ze nog zin hebben in een veulen kan dat voor ons !